Bezoek aan kassenbouwer Batist

We hebben zelf geen verstand van kassenbouw. Dus is het belangrijk om ons goed te laten informeren en adviseren, maar wie moet je dan hebben? Ik ben begonnen met een internet zoektocht. Ik zocht naar kassenbouwers die zowel professionele kassen maken, als kassen bouwen voor particulieren. Want onze kas zit daar een beetje tussenin, het is geen klein kasje voor in een moestuin, maar ook niet de glasbouw-variant die vele hectares groot is.

In juni 2021 heb ik 4 kassenbouwers gemaild, en 3 bedrijven die veranda’s, tuinoverkappingen en serres maken. Ik wilde van ze weten of ze een kas kunnen leveren die aan onze wensen voldoet, of ze die op hoogte kunnen plaatsen, en of ze ook met ons willen meedenken.

De allereerste reactie hierop was van John Lodewijk, van Batist hobbykassen. Voor hem was onze vraag geen ‘ongewone vraag’, want ze hebben al eerder een kas bovenop een school gebouwd. Dus juist de minder alledaagse projecten sluiten goed aan.

John nodigde ons uit op 30 juni 2021 in de showroom, boven de fabriek in Wateringen. Daar hebben we een heleboel vragen gesteld, en zeer gedegen advies gekregen. Zo gaf John bijvoorbeeld aan dat we de ruiten van het kasdak nagelvast moeten verbinden, om de krachten van de wind op die hoogte te kunnen weerstaan.

Nagelvaste verbinding voor kas

Ook kregen we de standaardmaten mee, gaf hij tips over de raamopeners, welk type glas hij aanraadt en welke partij ons met schaduwdoek kan helpen. En een dag na het bezoek hadden we al een indicatie van de prijs in onze mailbox.

Met al deze informatie kunnen we door met de tekeningen voor de vergunningsaanvraag. En we hebben een heel goed gevoel bij John Lodewijk en Batist, dus ik denk dat we onze kassenbouwer gevonden hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *