Kassen kijken – Villa Augustus in Dordrecht

Bij Villa Augustus komen we graag. Je kunt hier lekker eten en ook overnachten. Bij mooi weer zit je op een verhoogd terras met uitzicht over een prachtige tuin.

Zo mooi is het bij Villa Augustus, deze foto is gemaakt in juli

Er staan mooie historische kassen op het terrein. Die zijn alleen vaak wat minder praktisch en lijken niet meer op de moderne, strakkere kas die wij gaan plaatsen. Desondanks was er genoeg te zien wat wij mee kunnen nemen als inspiratie voor onze kas.

Stalen draden om planten tegenaan te laten klimmen

Tegen het dak van deze mooie kas liepen op verschillende plaatsen stalen draden waar je met een touw of draad weer planten tegen kan laten klimmen. Bijvoorbeeld tomaten waar we zo gek op zijn maar ook bonen, komkommer, meloen etc.

Spoelbakken met rooster erin om groente te spoelen maar ook om een ingezaaide bak te beregenen
Een schuur met opslag voor tuingereedschap en tuinbenodigdheden

We denken natuurlijk alleen maar aan planten maar daar heb je ook spullen voor nodig en opslag. Ook daarmee moeten we echt in ons plan rekening houden. Een mooie werkbank of gereedschapsbord voor de veelgebruikte spullen.

Daarnaast voldoende opslag voor de minder gebruikte spullen zoals zaden of speciaal gereedschap en werktuigen die je wel nodig hebt. Dit neemt meer plek in dan je denkt en hier moeten we in onze plannen rekening mee houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *